Gå til indhold

Bopæls- og civilstandsattester

Det er vigtigt, at din kommune stempler og underskriver dokumentet med en fysisk/våd underskrift. Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke. Derudover skal underskriverens navn og stillingsbetegnelse tydeligt fremgå af dokumentet.

Hvis vi ikke er bekendte med underskriveren i vores system, er vi nødsaget til at kontakte kommunen og få en bekræftelse på, at underskriften er ægte. For at gøre processen hurtigere, kan du med fordel bede kommunen sende en mail med en indscannet underskrift til vores sikre e-mailadresse [email protected], hvori den pågældende medarbejders underskrift bekræftes. Her skal medarbejderens navn og stillingsbetegnelse ligeledes fremgå.

Hvis du ikke allerede har modtaget din bopælsattest/civilattest, kan du bestille en attest på borger.dk. Når du har modtaget attesten i e-Boks, skal du printe den ud og møde personligt op hos kommunen for at få attesten underskrevet med en fysisk/våd underskrift.

Har du IKKE e-Boks?

Hvis du ikke har e-Boks, bedes du kontakte kommunen med henblik på at få udstedt en attest, som stemples og underskrives med en fysisk/våd underskrift. Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke.

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har den underskrevne attest, skal du bestille og betale for Apostillen/legaliseringen samt evt. returporto via vores webshop.

Når du har sørget for ovenstående og foretaget et køb gennem webshoppen, skal du gøre én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden med den originale attest, du har fået underskrevet. Husk kvitteringen for købet. Dokumentet vil blive legaliseret, mens du venter.
  • Sende os den originale attest med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Når dokumentet er legaliseret, sender vi det retur med den valgte leveringsmetode.