Gå til indhold

Legalisering af danske dokumenter

Udenrigsministeriets Legaliseringskontor har åbent for personlig betjening alle hverdage fra 9.00-12.00 samt tirsdag og torsdag igen fra 13.30-15.30.


Når du har foretaget et køb i vores webshop, kan du enten:

  1. Møde op på vores kontor i åbningstiden med det originale dokument. Dokumentet vil blive legaliseret med det samme. 
  2. Sende os det originale dokument med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto)

Find webshoppen her.

Find vejledning til webshoppen her.

 

Spørgsmål og vejledning

Ved spørgsmål til legaliseringsprocessen kan du få hjælp via vores chatbot. Klik venligst her, for at starte chatbot.

Bemærk venligst:

For at få et dokument legaliseret kræver det, at dokumentet er underskrevet af en offentlig dansk myndighed med en fysisk/våd underskrift. Underskriverens navn og stillingsbetegnelse skal tydeligt fremgå af dokumentet, eller dokumentet skal indeholde en digital signatur fra en offentlig dansk myndighed. Et scan eller en kopi af underskriften accepteres derfor ikke.  

Digital signatur
Hvis dokumentet indeholder en digital signatur fra en offentlig dansk myndighed, skal du uploade det direkte på vores webshop, når du foretager købet. 

Det er på nuværende tidspunkt kun muligt at få digitale signaturer på straffeattester, udskrifter fra Erhvervsstyrelsen, dokumenter udstedt af Kirkeministeriet, studenterbeviser udstedt af Børne- og Undervisningsministeriet samt attester og nationalitetsbeviser udstedt af Søfartsstyrelsen.

At dokumentet er modtaget digitalt betyder ikke nødvendigvis, at det indeholder en digital signatur. Man skal selv bestille et dokument med digital signatur hos den pågældende myndighed.

Du kan undersøge, om dokumentet er digitalt signeret af en offentlig dansk myndighed ved at åbne dokumentet som en PDF-fil. Hvis du kan se en blå bjælke øverst i dokumentet, indeholder dokumentet en digital signatur. Dokumenter, der er digitalt signeret, skal uploades direkte fra e-Boks til webshoppen.

Dokumenter, som vi ikke har kunnet legalisere, eller som ikke er blevet afhentet eller ikke har kunnet afsendes på grund af manglende porto bliver makuleret tre måneder efter modtagelse her i Legaliseringen.

Pris:

Prisen for en Apostille/legalisering er DKK 230 per dokument 

 

Åbningstider:

Mandag - fredag: kl. 9.00-12.00

Yderligere tirsdag og torsdag: kl. 13.30-15.30

Tidsbestilling er ikke nødvendig.

Legaliseringen forbeholder sig ret til, at kunne afvise anmodninger om legalisering, der forudses at kunne vare ud over vores åbningstid.

 

Telefontider:

Mandag, onsdag og fredag: kl. 13.00-14.00

Telefonnummer: +45 3392 1233

 

Lukkedage i 2023:

6. - 10. april

5. maj 

18. maj

29. maj

24. december-31. december

 

Kontakt information:

Asiatisk Plads 2

1448 København K

Telefon: +45 33921233

E-mail: [email protected]