Gå til indhold

Medicinattester og lægeerklæringer

Det er dit ansvar at undersøge, om du må tage medicin med til det land, du skal besøge. For spørgsmål til lokale krav vedrørende indførelse af medicin i forbindelse med ophold eller rejse til udlandet henviser vi venligst til herværende ambassade eller repræsentation i Danmark for at få oplyst, hvordan du skal forholde dig, og hvilken dokumentation du eventuelt skal medbringe.

Medicinattester eller lægeerklæringer skal udstedes af din læge eller hospitalet. Kontakt din læge eller hospitalet vedrørende udstedelse af medicinattester eller lægeerklæringer. Du kan modtage dokumentet elektronisk via Digital Post eller få lægen/hospitalet til at udstede attesten/erklæringen med en fysisk/våd underskrift.

Bemærk: Medicinattester eller pillepas udstedt af et apotek ikke kan legaliseres, da et apotek ikke er en offentlig dansk myndighed.

 

Lav et køb for legalisering/Apostille i vores webshop

Du skal foretage et køb for legalisering/Apostille i vores webshop forud for indlevering, fysisk forsendelse eller digital videresendelse af dokumentet til legalisering. Det koster 230 DKK pr. dokument. Du vil modtage kvittering for køb pr. e-mail.

Find webshoppen her
Find vejledning til webshoppen her

Når købet er foretaget kan medicinattesten/lægeerklæringen:

1. Modtaget i Digital Post på www.borger.dk videresendes fra Digital Post direkte til Legaliseringskontoret. Du finder vejledning her. Husk at angive købs- eller legaliseringsnummer i emnefeltet. 

2. Modtaget med fysisk/våd underskrift fra lægen/hospitalet indleveres ved personligt fremmøde eller alternativt sendes med fysisk post eller kurer til Legaliseringskontoret. Vi accepterer ikke scan, kopi eller udprint af fysisk underskrevede medicinattester/lægeerklæringer.

Når dokumentet er modtaget ved Legaliseringen kan:

1. Dokumentet, som er videresendt fra Digital Post udskrives af Legaliseringskontoret og afhentes ved personligt fremmøde eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer. 

2. Dokumentet, som er indleveret ved personligt fremmøde legaliseres med det samme eller alternativt sendes retur med fysisk post eller kurer. 

Når dokumentet skal sendes med post eller kurer: 

Du kan forvente en sagsbehandlingstid på 5-7 hverdage, efter vi modtager dokumenter med post eller kurer. Vi gør opmærksom på, at behandlingstiden i travle perioder kan være længere.

Du skal selv stå for postforsendelse og/eller kurerafhentning i forbindelse med legalisering af dokumenter. Du kan valgfrit købe Quickbrev returporto i vores webshop eller alternativt købe returporto direkte på PostNords hjemmeside. Kvittering for køb og returportokode/-label skal vedlægges dokumenter til forsendelse eller sendes digitalt til [email protected]

For kurerafhentning inden for vores åbningstid bedes du sende fragtbrev/waybill til [email protected] efter vi har behandlet dine dokumenter.

Udenrigsministeriet er ikke ansvarlig for forsendelse og kan ikke vejlede om forsendelsestider. Der henvises til relevant postudbyder eller kurer.

Er du ikke tilmeldt Digital Post?

Hvis du ikke er tilmeldt Digital Post, skal du kontakte lægen/hospitalet for at få udstedt en medicinattest/lægeerklæring, som stemples og underskrives med en fysisk/våd underskrift. Et scan eller en kopi af underskriften godtages ikke.

I dette tilfælde bedes du venligst følge punkt 2 i ovenstående vejledning.

Pillepas

Ved rejser til lande i Schengen er der mulighed for at få udstedt en Schengen-attest for medicin med euforiserende stoffer til eget brug i en mængde svarende til rejsens længde, dog maksimalt 30 dage. Attesten udstedes på apoteket. Se mere her.

Pillepas fra apoteket kan ikke legaliseres. Da det ikke er et offentligt udstedt dokument.

Kan jeg sende medicin med posten?

Når du er i udlandet, bør du i udgangspunktet hverken sende eller få tilsendt medicin med posten. Hvis du befinder dig i en særlig situation, bør du grundigt undersøge, hvilke regler der gælder i både afsender- og modtagerland.