Gå til indhold

Farver i rejsevejledningerne

Øverst i alle vore rejsevejledninger har vi med farvede bjælker illustreret sikkerhedsniveauet i det pågældende land.

Øverst i alle vore rejsevejledninger har vi med farvede bjælker illustreret sikkerhedsniveauet i det pågældende land.

Vi illustrerer sikkerhedsniveauet ved at bruge fire farver: grøn, gul, orange og rød.

Hvis dit rejsemål er grønt, opfordrer vi dig til at bruge din sunde fornuft og være opmærksom på samme måde, som du ville være det i Danmark.

Hvis dit rejsemål er gult, skal du være ekstra forsigtig og være opmærksom på din personlige sikkerhed og huske at holde dig opdateret.
  
Hvis dit rejsemål er orange, bør du overveje om rejsen er nødvendig. Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser, når risiciene forbundet med rejsen kan være alvorlige. Erhvervsrejser er nødvendige rejser. Nødvendige rejser kan desuden være eksempelvis presserende familiebesøg og nødvendige ærinder som fx deltagelse i begravelse, fødsel eller retssag. Læs mere om nødvendige rejser her

Hvis dit rejsemål er rødt, bør du ikke rejse. Vi fraråder således alle rejser til dette rejsemål. Hvis du alligevel tager afsted, opfordrer vi dig til at søge professionel sikkerhedsrådgivning.

Et land kan have flere farver, da sikkerhedssituationen i et land kan variere betydeligt fra et område til et andet.

Vi farvelægger ikke længere rejvejledningerne på baggrund af smittebilledet COVID-19 eller indrejserestriktioner i et land eller region. Færdigvaccinerede og tidligere smittede kan uden problemer rejse til mange lande, men reglerne er forskellige, og det er vigtigt, at du før rejsen tjekker indrejserestriktioner og krav på ambassadens COVID-19 hjemmeside. Ikke-vaccinerede skal være ekstra opmærksomme på, at der i nogle lande kan gælde begrænsninger ift. muligheden for at indrejse.

Farverne i rejsevejledning
Overblik over farverne i rejsevejledningerne.