Spring til indhold

Tro kopier af pas, kørekort m.m.

Bekræftede kopier skal notarpåtegnes ved en byret, før de kan legaliseres.

Udenrigsministeriet legaliserer kun tro kopier af danske pas, kørekort, opholdskort og sygesikringsbeviser mv. Der legaliseres ikke tro kopier af dokumenter udstedt af andre danske myndigheder, eksempelvis uddannelsesbeviser, dødsattester mv.

OBS: Vi kan kun legalisere dokumenter udstedt i Danmark, dvs. danske pas og kørekort. Dokumenter, udstedt i andre lande, skal legaliseres i det pågældende land af den kompetente myndighed (typisk landets udenrigsministerium). 

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har sørget for overstående, skal du bestille og betale for Apostillen/legaliseringen samt evt. returporto via vores webshop.

Find vejledning til webshoppen her.

Når du har sørget for ovestående, og du har foretaget et køb gennem webshoppen, skal du gøre én af følgende:

  • Møde op på Legaliseringskontoret i åbningstiden med det påtegnede originale dokument, du har fået underskrevet. Husk kvitteringen for købet. Dokumentet vil blive legaliseret, mens du venter.
  • Sende os det originalt, påtegnede dokument med posten og vedlægge kvitteringen for købet. Behandlingstiden for dokumenter, modtaget med posten, er op til 5 arbejdsdage fra vi modtager dokumentet på kontoret. Derefter sender vi dokumentet retur med den valgte leveringsmetode.