Spring til indhold

Private dokumenter (pas, fuldmagt m.m.)

Alle private dokumenter (eksempelvis kopi af pas, fuldmagter m.m.) skal notarpåtegnes ved en byret (notar) før de kan legaliseres.

Private dokumenter, der ikke i udgangspunktet er udfærdigede på enten dansk eller engelsk bør have vedhæftet en dansk eller engelsk udgave af dokumentet. Den danske/engelske udgave skal være hæftet/clipset sammen med dokumentet på det tredje sprog (eksempel, arabisk, portugisisk, spansk osv.). Translatøren/personen, der skal underskrive dokumentet, skal henvende sig hos en notar (Byretten), og have begge dokumenter hæftet/clipset sammen og notarpåtegnet, før vi kan legalisere dem (sætte en Apostille på).

Det er tilladt at udarbejde den danske/engelske udgave samt udgaven på det tredje sprog på samme dokument (evt. som en dobbeltkolonne) eller lave to separate dokumenter – det afgørende for os er, at det er notarpåtegnet som ét samlet dokument.

OBS: Vi legaliserer ikke dokumenter notarpåtegnet i andre lande (se her). Vi kan kun legalisere dokumenter udstedt i Danmark. Dokumenter udstedt i andre lande skal legaliseres i det pågældende land af den kompetente myndighed (typisk landets udenrigsministerium). 

Hvordan får jeg Apostillen/legaliseringen?

Når du har sørget for overstående, skal du bestille og betale for Apostillen/legaliseringen samt evt. returporto via vores webshop.

Find vejledning til webshoppen her.

Når du har foretaget købet, skal du gøre én af følgende:

  • Møde op på vores kontor i åbningstiden med det originale dokument du har fået underskrevet. Husk kvitteringen for købet. Dokumentet vil blive legaliseret mens du venter.
  • Sende os det originale underskrevne dokument med posten og vedlægge kvitteringen for købet (husk returporto). Behandlingstiden for dokumenter modtaget med posten er 3-5 arbejdsdage fra vi modtager dokumentet på kontoret. Derefter sender vi dokumentet retur med den valgte leveringsmetode.

Webshop: Klik her

Vejledning til webshop: Klik her

Pris:

Prisen for en Apostille/legalisering er DKK 200 per dokument 

 

Telefontider:

Mandag - onsdag: kl. 14.00-15.00

Telefonnummer: +45 3392 1233

 

Lukkedage i 2020-2021:

9. april - 10. april
13. april

8. maj

21. maj

1. juni

5. juni
24. december - 3. januar 2021

 

Kontakt information:

Asiatisk Plads 2

1448 København K

Telefon: +45 33921233

E-mail: legalisering@um.dk

 

 

For at se hvor legaliseringskontoret ligger, klik her