Spring til indhold

OBS (30.10.2020 19:34)

GRÆKENLAND: De græske myndigheder advarer fortsat mod risiko for tsunami som følge af store efterskælv og opfordrer beboerne på Samos, Chios, Kos og Ikaria til at holde sig væk fra kysten. Beboere på Samos rådes kraftigt til at holde sig væk fra gamle bygninger og fra bygninger, der har taget skade. Følg de lokale myndigheders anvisninger. Kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter +45 33 92 11 12, hvis du har behov for rådgivning. Hent vores app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/um-rejseklar-app/

OBS (30.10.2020 13:33)

GRÆKENLAND: Stort jordskælv i Østgrækenland nær Samos. Risiko for efterskælv. Følg de lokale myndigheders anvisninger. Kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter +45 33 92 11 12, hvis du har behov for rådgivning.

OBS (23.10.2020 17:31)

GRÆKENLAND: Fra lørdag den 24. oktober 2020 klokken 00.30 og foreløbigt de næste 14 dage gælder et udgangsforbud i tidsrummet 00.30 til 05.00 i alle græske regioner, der er i risikoniveau 3 og 4. Kort over regionerne findes her: https://covid19.gov.gr/covid-map/ Læs mere hos den danske ambassade i Athen: https://graekenland.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19-graekenland/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

OBS (10.09.2020 13:51)

GRÆKENLAND/LESBOS: Der har været brand i Moria-lejren, der ligger 6,2 km fra hovedbyen Mytilini på Lesbos. Den græske regering har erklæret undtagelsestilstand på Lesbos. Situationen på øen er pt. uforudsigelig, især i nærheden af Moria-lejren og Mytilini. Der kan opstå lokale spændinger. Du bør holde dig på afstand af opløb, da de kan udvikle sig voldeligt. Følg de lokale myndigheders anvisninger. Hold dig opdateret via: https://www.civilprotection.gr/en Kontakt Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/ (+45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Rejsevejledning - Grækenland

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 29.10.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet. 

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Grækenland, fordi Grækenland ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Den danske ambassade i Athen har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Grækenland. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Du skal bl.a. være opmærksom på, at du skal registrere dig hos myndighederne i Grækenland inden indrejse, og at der ved indrejse til Grækenland foretages COVID-19 stikprøvekontrol. Hvis du udtages til stikprøvekontrol og testes positiv, kan du blive sendt i 14 dages karantæne.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Grækenland via den danske ambassade i Athen, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne.

Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres omfattende restriktioner i Grækenland, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Grækenland.

Der har i de senere år været en række angreb i Athen udført af græske politisk ekstremistiske grupper. Angrebene har været rettet mod offentlige myndigheder og personer, banker, medier og enkelte ambassader. Angrebene har ikke været rettet mod turister.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Grækenland er forholdsvis lav.

Du bør dog være opmærksom pga. risikoen for lomme- og tasketyverier særligt i storbyer som fx Athen og på turiststeder.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Få mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Der er ofte demonstrationer i Athen, især på Syntagma-pladsen foran det græske parlament. Vær særlig opmærksom på mærkedage som den 1. maj og den 17. november. I bydelen Exarchia er der ofte uroligheder.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i hele Grækenland.

Om sommeren er der risiko for skovbrande i det meste af Grækenland.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

For mere information om forholdsregler ved jordskælv og skovbrande, se hjemmesiden for det græske civilforsvar.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Grækenland, er du underlagt græsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere at blive enten varetægtsfængslet eller nægtet at rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-græsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Grækenland, hvis Grækenland ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør derfor altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Grækenland kan være af svingende standard, især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Grækenland.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Grækenland. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Grækenland.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Grækenland under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Grækenlands Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs mere på hjemmesiden for det græske politi

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Grækenland er senest opdateret den 29. oktober 2020 med en ændring af sikkerhedsniveauet for hele landet, som hæves fra gul (vær ekstra forsigtig) til orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi Grækenland ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over Grækenland

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning