Spring til indhold

Rejsevejledning - Grækenland

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 02.10.2019

Vær opmærksom:

Hele landet.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd, som du ville være det, hvis du var i Danmark.

De fleste danskere har ingen problemer under besøg i Grækenland. Du bør dog være opmærksom på risikoen for lomme- og tasketyverier.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Grækenland.

Der har i de senere år været en række terrorangreb i Athen, som græske politisk ekstremistiske grupper har stået bag. De har bl.a. været rettet mod offentlige myndigheder og personer, banker og medier. Angrebene har ikke været rettet mod turister.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier er særligt udbredt i storbyer som fx Athen og på turiststeder.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport.

Du bør undgå at have ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risiko for tyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Få mere information om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Der er ofte demonstrationer i Athen, især på Syntagma-pladsen foran det græske parlament. Vær særlig opmærksom på mærkedage som den 1. maj og den 17. november. I bydelen Exarchia er der ofte uroligheder.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i hele Grækenland.

Om sommeren er der risiko for skovbrande i det meste af Grækenland.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

For mere information om forholdsregler ved jordskælv og skovbrande, se hjemmesiden for det græske civilforsvar.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken. Færdselsreglerne bliver ikke altid overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Offentlig transport fungerer rimelig godt, men der er ofte strejker.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Grækenland, er du underlagt græsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og uforudsigelig. Du kan risikere at blive enten varetægtsfængslet eller nægtet at rejse ud af landet, indtil sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige, og væsentlig anderledes end i Danmark.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-græsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Grækenland, hvis Grækenland ikke går med til det.

Hvis du har dansk-græsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Grækenland, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de græske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør derfor altid have dit pas på dig og have en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Du kan finde information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Grækenland kan være af svingende standard, især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Grækenland.

Danske turister i Grækenland er dækket af det blå EU-sygesikringskort.

Læs mere om rejseforsikringer.

Kontakt

Kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Grækenland.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Grækenlands Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs mere på hjemmesiden for det græske politi

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Rejsevejledningen for Grækenland er senest opdateret den 2. oktober 2019 med redaktionelle ændringer. Det overordnede sikkerhedsniveau er uændret.

Kort over Grækenland

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning