Spring til indhold

OBS (25.09.2021 16:15)

ITALIEN: Liguria og Sardinien er opdateret til grøn (vær opmærksom) pga. lave smittetal. Læs om indrejserestriktioner, fx karantæne- og testkrav, på den danske ambassade i Roms hjemmeside: https://bit.ly/3EY2h7I Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Læs om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udlandsrejse her: https://bit.ly/3fUNpem

Rejsevejledning - Italien

Abonnér
Rejsevejledning opdateret: 25.09.2021 Gyldig: 29.09.2021

Vær opmærksom:

Områderne Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Trento, Lazio, Campania, Liguria og Sardinien.

Brug din sunde fornuft og vær opmærksom på mistænkelig adfærd som du ville være det, hvis du var i Danmark.

Vær ekstra forsigtig:

Hele landet undtagen områderne i den grønne bjælke ovenfor.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.


Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Hvis du rejser til Italien, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. Hvis du rejser til Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Trento, Lazio, Campania, Liguria eller Sardinien, bør du være opmærksom, men der er lave smittetal og derfor begrænset risiko for smitte.

Læs om smittesituationen i Italien på coronasmitte.dk

Du bør læse om indrejserestriktioner, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Rom, da der kan være krav om fx COVID-19 test, vaccinedokumentation, udfyldning af formularer el.lign.

Du kan læse mere om, hvordan du skal forholde dig ift. test og isolation, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse på coronasmitte.dk.

Du kan få svar på ofte stillede spørgsmål her.

Rejseklar og Danskerlisten

Du bør downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der sker større ændringer i indrejserestriktionerne, eller hvis rejsevejledningen skifter farve.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Italien. Italien har dog ikke oplevet terrorangreb.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet.

Gadekriminalitet som fx lomme-, taske- og tricktyveri er særligt udbredt i storbyer som fx Rom, Firenze, Milano, Napoli og Venedig. Kriminaliteten i Napoli er generelt højere end i de andre store italienske byer.

Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport, fordi der er risiko for tyverier og røverier.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i fx en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som fx pas eller værdigenstande i bilen.

Der er risiko for tricktyverier, hvor udlejningsbiler fx standses under påskud af, at der er problemer med bilen, hvorefter tasker og kufferter stjæles, imens chaufførens opmærksomhed er afledt.

Seksuelle overgreb er sjældne, men de kan være rettet mod turister.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de italienske myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de italienske myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for laviner i Italiens skiområder i vintermånederne.

Der er risiko for skovbrande særligt i den sydlige del af Italien i sommermånederne.

I forbindelse med længere regnperioder kan der være risiko for oversvømmelser og jordskred.

I de fleste regioner i Italien er der fare for jordskælv. Jordskælv forekommer med jævne mellemrum og kan medføre sårede og døde samt skade på bygninger og veje.

Der er i Italien også aktive vulkaner, som er under konstant overvågning.

Du bør holde dig opdateret om situationen via de italienske myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Følg varslinger om laviner og få mere information på hjemmesiden for de italienske beredskabsmyndigheder.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Italien, er du underlagt italiensk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Vær opmærksom på, at der kan være lokale vedtægter, som forbyder, at man drikker alkohol på offentlige steder.

I Italien tales italiensk. De italienske myndigheder og befolkningen taler og forstår meget lidt engelsk.

Find flere informationer på hjemmesiden for italiensk politi

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-italiensk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Italien, hvis Italien ikke går med til det.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Italien er generelt af god standard, men det er sjældent, at personalet taler engelsk på hospitalerne.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Læs mere på hjemmesiden for de italienske sundhedsmyndigheder.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Italien. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Italien. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring. Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Italien.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Italien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Italiens ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier

Du kan finde en Dansk Sømands og Udlandskirke i Italien.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Italien er senest opdateret den 25. september 2021 med en ændring af sikkerhedsniveauet for regionerne Liguria og Sardinien, som sænkes fra gul til grøn (vær opmærksom) pga. lave smittetal. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling. 

Kort over Italien

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning