Spring til indhold

OBS (17.09.2020 19:32)

UNGARN: Rejsevejledningen for Ungarn er opdateret: Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Ungarn, fordi Ungarn ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, og fordi der allerede er indført indrejseforbud for rejsende uden anerkendelsesværdige formål. Du kan læse mere hos Statens Serum Institut: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande Hvis du allerede nu opholder dig i Ungarn, kan du blive i Ungarn, indtil din ferie er slut. Du bør dog være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-i-en-tid-med-covid19/ Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at blive hjemme i 14 dage. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du fremover vælger at rejse til Ungarn, opfordres du til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst til Danmark. Den danske ambassade i Budapest har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Ungarn, herunder karantæneregler: https://ungarn.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronaviruscovid-19/ Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejseraad-til-erhvervsrejser/ og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Rejsevejledning - Ungarn

Abonnér
Rejsevejledning gældende fra: 17.09.2020

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:

Hele landet.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Fold alle afsnit udFold alle afsnit sammen

Generel anbefaling

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Ungarn, fordi Ungarn ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande, og fordi der allerede er indført indrejseforbud for rejsende uden anerkendelsesværdige formål.

Du kan læse mere hos Statens Serum Institut.

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange. Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse. Vi opfordrer til, at virksomhederne og deres medarbejdere følger Udenrigsministeriets særlige rejseråd til erhvervsrejser og holder sig opdaterede om lokale rejserestriktioner på den relevante ambassades hjemmeside.

Den danske ambassade i Budapest har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Ungarn, herunder indrejserestriktioner og karantæneregler. Hvis du vælger at rejse til Ungarn, bør du altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Du bør løbende holde dig orienteret om udviklingen i Ungarn via den danske ambassade i Budapest, de lokale myndigheder og nyhedsmedierne. Du bør også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten

Du bør følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Risiko for terror

Ungarn har ikke oplevet terrorangreb i nyere tid.

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved offentlige bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet er forholdsvis lav. Gadekriminalitet som fx lomme- og tasketyverier sker dog især i Budapest. Du bør især være opmærksom, når du benytter offentlig transport eller færdes på togstationer, markeder og ved turistattraktioner. 

Biler med udenlandske nummerplader og lejede biler er ofte udsat for indbrud. Sørg for at din bagage ikke kan ses udefra. Opbevar aldrig vigtige dokumenter som fx pas og flybilletter eller værdigenstande i bilen.

Seksuelle overgreb er sjældne, men kan være rettet mod turister.

I nattelivet bør du altid selv købe dine drikkevarer og holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb. 

Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden. Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. 

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer og hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.  

For mere information, se hjemmesiden for ungarsk politi.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer, da de kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Risikoen for naturkatastrofer er forholdsvis lav. 

Ungarn oplever til tider oversvømmelser langs Donau-floden, men det berører sjældent Budapest-området.

Strømmen i Donau-floden er stærk, så du bør generelt være forsigtig i nærheden af floden.

Følg med i vejrudsigten.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken. Det gælder især i de store byer, fx Budapest, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Vejene uden for byerne kan være i dårlig stand, og hastigheden kan være høj.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Ungarn, er du underlagt ungarsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige fra de danske. Straffene kan fx være højere. 

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort. 

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt. 

For mere information på engelsk, se hjemmesiden for ungarsk politi.

I Ungarn tales ungarsk. Myndighederne og befolkningen, især de ældre, taler og forstår kun begrænset engelsk.

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-ungarsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) i Ungarn, hvis de ungarske myndigheder modsætter sig dette.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID.  Du bør altid have dit pas eller en kopi af dit pas på dig og have en kopi af dit pas eller dit pas opbevaret et sikkert sted.

Hvis du rejser til Ungarn, kan du blive screenet for sygdomssymptomer. Hvis du har sygdomssymptomer, kan de lokale myndigheder implementere forebyggende tiltag, heriblandt isolation. De lokale myndigheder kan implementere nye tiltag med kort varsel. Nye tiltag kan omfatte isolation af personer uden sygdomssymptomer, hvis der er mistanke om, at personerne har været udsat for smitte. Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger.

Tiltag kan også omfatte lukningen af skoler og universiteter, offentlige og private arbejdspladser, offentlige arrangementer og lignende.

Flere forbindelser mellem Ungarn og Kina samt Ungarn og Norditalien er indstillet.

Hvis du har planlagt at rejse til Ungarn, men har opholdt dig i Kina, Italien, Sydkorea eller Iran (inkl. transit) inden for de seneste 14 dage, kan der være indrejseforbud.

Du bør holde dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejse- eller flyselskab.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se afsnittet Generel anbefaling.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Ungarn er generelt af lavere standard end i Danmark. Der findes gode private lægeklinikker i større byer. På især offentlige hospitaler kan det være svært at finde personale, der taler engelsk.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Ungarn.

Læs mere om rejseforsikringer.

Du kan anvende dit blå EU-sygesikringskort i Ungarn. Kortet er dog ikke et alternativ til en privat rejseforsikring.

Læs mere om det blå EU-sygesikringskort hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Ungarn.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål, eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Ungarn under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Ungarns Ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs også rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Ungarn er senest opdateret den 17. september 2020 med en information om, at Ungarn ikke opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande. Sikkerhedsniveauet for hele landet forbliver orange (vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser), fordi der allerede er indført indrejseforbud for rejsende uden anerkendelsesværdige formål. Der er foretaget tilsvarende ændringer i afsnittet Generel anbefaling.

Kort over Ungarn

HENT APP’EN REJSEKLAR

DANSKERLISTEN

Tilmeld dig - for din sikkerheds skyld!

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.

Rejsevejledning