Gå til indhold

Offer for kriminalitet

Hvis du bliver offer for en forbrydelse i udlandet, fx røveri, overfald eller voldtægt, kan du få hjælp af nærmeste danske ambassade eller konsulat i dit rejseland eller af Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7. 

Værd at vide

  • Du skal som udgangspunkt anmelde sagen til det lokale politi i det land, hvor forbrydelsen har fundet sted. Det skal ske, inden du forlader landet. Få politirapporten eller en kvittering for din anmeldelse. Den kan du få brug for til din forsikring.
  • Har du været udsat for et seksuelt overgreb, anbefaler vi, at du kontakter den danske repræsentation i det land, hvor du befinder dig eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, tlf.: +45 3392 1112 eller e-mail: borger@um.dk for at få rådgivning, inden du anmelder det til politiet i udlandet.
  • Hvis det ikke er muligt at anmelde eller du har været udsat for fx seksuelt overgreb eller grovere vold, kan du anmelde forbrydelsen til dansk politi, hvis den er begået i et EU-land. Ring til dansk politi for vejledning, inden du forlader landet. Læs mere på Anklagemyndighedens hjemmeside.
  • Hvis du søger om erstatning eller dækning af dine udgifter fra din rejseforsikring, kan det være et krav, at du har anmeldt sagen til politiet. Tjek med dit forsikringsselskab.
  • Dit valg og brug af professionel assistance, fx lokal advokat og translatør, er for egen regning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet og de danske ambassader og konsulater i udlandet kan ikke drages til ansvar for kvaliteten af den valgte assistance. Tjek med dit forsikringsselskab, om du kan få dækket dine advokatudgifter.

Har du været udsat for voldtægt eller voldtægtsforsøg? 

Har du brug for krisehjælp eller anden støtte? 

Kan du få beskikket en advokat? 

Har du brug for en translatør? 

Hvad kan Udenrigsministeriet hjælpe dig med? 

Hvad kan Udenrigsministeriet ikke hjælpe med? 

Skal du betale gebyr? 

Hvad gør du, hvis Danmark ikke har en repræsentation i det land, hvor du er?