Gå til indhold

Indonesien

Rejsevejledning opdateret: 26.10.2022 Kl. 15:00

Gyldig:25.03.2023

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet undtagen områderne i den orange bjælke.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Provinserne Central-Sulawesi, Papua og Vest-Papua.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

COVID-19 indrejseregler

Indonesien har indrejseregler, som kan gøre det svært at indrejse. Du bør læse om indrejseregler i Indonesien på ambassaden i Jakartas hjemmeside under rejserestriktioner.

Generel anbefaling

Når du rejser til Indonesien, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed og udvise stor forsigtighed pga. risikoen for terror. 

Du bør også udvise stor forsigtighed ved rejser til Molukkerne (Ambon) og provinsen Aceh pga. risikoen for voldelige uroligheder.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til provinserne Central-Sulawesi, Papua og Vest-Papua pga. risikoen for væbnede sammenstød mellem myndighederne og militante grupper, voldelige uroligheder, der på Papua har kostet adskillige liv i 2019, samt terror og kriminalitet. Risiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at besøge områderne.

Rejser i en tid med COVID-19

Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv., og ikke efter COVID-19 smittesituationen.

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Jakarta under ’rejserestriktioner’.

Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser. 

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terror i Indonesien. Det gælder særligt mod indonesiske myndigheder og religiøse samlingssteder, men også mod vestlige turister.

I de senere år har der været en række terrorangreb i landet. De har været rettet mod fx sikkerhedsmyndigheder, regeringsbygninger og religiøse mål.

Den 28. november 2020 og den 28. marts 2021 var der mindre terrorangreb mod kristne grupper på Sulawesi i den nordlige del af Indonesien. 

Den 13. og 14. maj 2018 fandt større terrorangreb sted mod tre kristne kirker og en politistation i Surabaya i Øst-Java. Flere mennesker blev dræbt og såret.

I maj 2017 eksploderede bomber på en busstation i Jakarta. Tre politifolk omkom.

I januar 2016 var der skyderier og eksplosioner i det centrale Jakarta, hvor otte mennesker blev dræbt, bl.a. udlændinge.

Myndighedernes sikkerhedsberedskab er højt i en række større byer og på turiststeder. Det er skærpet på nationale og religiøse helligdage, og når der er større begivenheder. Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndigheders bygninger, religiøse samlingssteder, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Indonesien er forholdsvis lav, men stigende i og omkring Jakarta og i andre større byer. Det gælder også i turistområderne fx på Bali og Lombok.

Gadekriminalitet, som fx lomme- og tasketyverier, kan ske. Vær især opmærksom hvis du kører med offentlig transport.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Vær forsigtig hvis du har din smartphone fremme på offentlige steder pga. risikoen for tyveri.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og seksuelle overgreb.

I turistområder på fx Bali, Lombok og Sumatra har der været dødsfald og alvorlige forgiftninger pga. drinks tilsat methanol. Undgå også at drikke lokal, hjemmebrygget risvin (’arak’).

Pirateri er en risiko for sejlere i området. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på cafeer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Det kan fx være, når der afholdes valg, eller pga. af andre nationale eller internationale begivenheder.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Indonesien er ofte udsat for jordskælv og tsunamier. Der har været en række voldsomme jordskælv i sensommeren 2018 flere steder i landet, bl.a. Sulawesi, Lombok og Sumba. Infrastruktur og bygninger kan være sårbare med fare for sammenstyrtning. Hold dig opdateret om situationen via dit hotel eller dit rejsebureau. Spørg fx om der findes lokale varslingstjenester, du kan tilmelde dig.  

Der er stor risiko for vulkanudbrud i Indonesien pga. mange aktive vulkaner. Vulkanen Krakatau i Sundastrædet udløste i december 2018 en tsunami, der ramte Vestjava og Østsumatra. Vulkanen Mount Merapi nær Yogyakarta på det centrale Java var i udbrud i maj 2018. Mount Agung på Bali har været aktiv siden september 2017. Der er etableret en sikkerhedszone i området omkring disse vulkaner. Vulkanen Sinabung på Sumatra har mere eller mindre været i konstant udbrud siden 2015. Vulkanudbrud har tidligere medført askeskyer, som har forstyrret lufttrafikken.

Du bør følge de lokale myndigheders råd og blive uden for sikkerhedszonen. Hvis du har spørgsmål til din rejse, bør du kontakte din rejsearrangør eller dit flyselskab for yderligere information.

Der er regntid fra oktober til april. Der kan ske store oversvømmelser og jordskred over alt i landet.

Myndighedernes kapacitet til at håndtere en større katastrofe er begrænset.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle situation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger og tage advarsler om naturkatastrofer alvorligt.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de større byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Vejene er i dårlig stand, og mange bilister har hverken kørekort eller forsikring. Du kan ikke altid regne med, at færdselsregler bliver overholdt. Der sker mange ulykker.

Hvis du som bilist bliver involveret i et trafikuheld, vil du som udlænding oftest - uanset omstændighederne – blive pålagt en stor del af skylden. En evt. erstatning skal ofte afregnes med det samme.

Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.

Busser, færger og passagerbåde er ofte indblandet i ulykker. Benyt kun anerkendte selskaber. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og fx redningsudstyr mangler.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, fx bestilt fra officielle taxaholdepladser, et hotel eller et taxaselskab. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Taxachauffører er ikke altid udhvilede, så hold øje med dem under transporten.

Det kan være risikabelt at rejse med indenrigsfly i Indonesien.

Hvis du skal rejse med indenrigsfly i Indonesien, kan du finde Indonesiens sikkerhedsprofil hos Aviation Safety Network.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Indonesien, er du underlagt indonesisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere. Der er dødsstraf i Indonesien.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt, fx med særdeles langvarige fængselsstraffe og dødsstraf. Vær opmærksom på at visse former for medicin med euforiserende stoffer sidestilles med narkotika og derfor kan straffes.

Indonesien er et konservativt land, hvad angår påklædning. Kvinder bør følge skik og brug, når de opholder sig på offentlige steder. Det gælder især uden for turistområderne. Hvis du besøger religiøse helligdomme, bør du klæde dig respektfuldt.

Ved religiøse helligdomme bør du også som turist være opmærksom på din påklædning (eksempelvis om dine arme og ben er tildækkede). Det gælder især under Ramadanen. Ellers kan den lokale befolkning opfatte det som mangel på respekt.

I Aceh gælder Sharia lovgivning i et vist omfang. Det betyder bl.a., at det er ulovligt at drikke alkohol, og at prostitution er forbudt. Seksuelle forhold mellem mænd og kvinder, der ikke er gift med hinanden, og homoseksualitet er forbudt. Du bør undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Spørg din rejsearrangør eller på dit hotel, hvad der gælder lokalt.

Du bør ikke fotografere eller filme sikkerhedsmyndigheder, offentlige bygninger og militære anlæg. Hvis du gør det, risikerer du at blive anholdt.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-indonesisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Indonesien, hvis Indonesien ikke går med til det.

Hvis du har dansk-indonesisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Indonesien, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de indonesiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have dit pas på dig og en kopi af dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Indonesien kan være af ringe standard, især uden for de store byer. Der findes relativt gode privathospitaler i de større byer, herunder Denpasar og Jakarta.

Akut læge- og især ambulanceassistance er meget begrænset.

De indonesiske myndigheder har svært ved udføre redningsopgaver i visse dele af landet.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Indonesien. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Indonesien er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Indonesien på ambassadens hjemmeside.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Indonesien under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Indonesiens ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Indonesien er senest opdateret den 26. oktober 2022 med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.




Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.