Gå til indhold

Malaysia

Malaysia

Rejsevejledning opdateret: 25.10.2024 Kl. 14:57

Gyldig: 23.11.2024

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet, undtagen områderne i orange nedenfor.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Sabahs østkyst mellem, men ikke inkl., havnebyerne, Sandakan og Tawau, og til øerne ud for østkysten af den malaysiske del af Borneo fra og med Lankayan i nord til og med Sipadan i syd.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

Generel anbefaling

Når du rejser til Malaysia, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Sabahs østkyst fra Sandakan i nord til Tawau i syd og til øerne ud for Sabahs østkyst fra og med Langkayan i nord til og med Sipadan i syd pga. en høj risiko for kidnapning. Militante islamister med base i det sydlige Filippinerne har i de senere år kidnappet og dræbt udlændinge i området. Sikkerhedsrisikoen er så høj, at du bør have helt særlige grunde til at rejse dertil.

Sandakan by og Tawau by er ikke omfattet af advarslen og kan benyttes som udgangspunkt for rejser ind i landet.

Kinabatangan floden er heller ikke omfattet af advarslen, bortset fra området langs kysten, hvor floden udløber. 

Der er en høj risiko for pirateri i Suluhavet og Celebeshavet ud for Sabahs østkyst.

Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet.

Risiko for terror

Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. Vær opmærksom på dine omgivelser. 

Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko

Kriminalitet

Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Lomme-, taske- og tricktyverier sker især i storbyer som fx Kuala Lumpur.

Du bør især være opmærksom, hvis du går på gaden. Tasketyverier sker ofte fra forbikørende motorcykler. Du kan risikere at blive slæbt med hen ad gaden og komme til skade, hvis du ikke giver slip.

Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem i fx en sikkerhedsboks på hotellet.

Seksuelle overgreb er sjældne, men kan være rettet mod turister. Sexchikane og overgreb mod kvinder sker både på øde steder og steder, hvor der er mange mennesker. Kvinder bør være forsigtige og ikke færdes eller køre i taxa alene om natten.

I nattelivet bør du selv købe dine drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.

Svindel og afpresning af turister under hasardspil kan ske både på barer og i private hjem. Desuden forekommer svindel ofte online eller telefonisk.

Kreditkortsvindel og røverier ved hæveautomater kan ske. Brug ikke en hæveautomat, hvis du ser noget mistænkeligt i nærheden.

Der er en høj risiko for kidnapning på Sabahs østkyst fra Sandakan i nord til Tawau i syd og til øerne ud for Sabahs østkyst fra og med Langkayan i nord til og med Sipadan i syd. Militante islamister med base i det sydlige Filippinerne har i de senere år kidnappet udlændige i området. Kidnapninger kan bl.a. ske fra ferieresorts, dykkersteder og lystbåde. Kidnapninger kan koste livet.

Hvis du vælger at rejse til disse områder, bør du holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Pirateri er en risiko for sejlere i malaysiske farvande. Risikoen for pirateri er høj i Suluhavet og Celebeshavet ud for Sabahs østkyst. For mere info se Søfartsstyrelsens hjemmeside.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavnen, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive mål for hacking.

Andre sikkerhedsrisici

Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

Naturkatastrofer

Der er risiko for jordskælv i Malaysia.

Der er risiko for voldsomme storme, især i regntiden. Der kan ske oversvømmelser og jordskred.

Vær opmærksom på, at naturkatastrofer kan opstå med kort varsel og udvikle sig uforudsigeligt. 

Hold dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.

Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.

Transport

Du bør være meget forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er tæt og kaotisk. Du kan ikke regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt. Der sker mange alvorlige trafikulykker. Motorcykler er ofte indblandet.

Veje og køretøjer er ofte i dårlig stand. 

I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.

Vær forsigtig med at hidse dig op i trafikken, da uenigheder med andre bilister kan udvikle sig voldeligt.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer eller velkendte kørselstjenester.

Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Benyt kun anerkendte selskaber, hvis du rejser med langtursbusser, færger og passagerbåde. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og fx redningsudstyr mangler. Det gælder også turistbåde, der bruges til arrangerede udflugter. Spørg evt. din rejsearrangør. Der sker alvorlige ulykker.

Hvis du skal rejse med indenrigsfly i Malaysia, kan du finde Malaysias sikkerhedsprofil hos Aviation Safety Network.

Lokale love og sædvaner

Malaysia er et overvejende muslimsk land, hvor islamiske regler i et vist omgang følges bl.a. afhængig af, hvor i landet du befinder dig.

Når du rejser i Malaysia, er du underlagt malaysisk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere, ligesom der anvendes andre strafformer i Malaysia end i Danmark. Der er dødstraf i Malaysia.

Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.

Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt, i visse tilfælde med dødsstraf.

Hvis du køber alkohol, bør du sikre dig, at det sker hos en autoriseret forhandler, og kontrollere, at dine flasker er forsvarligt forseglet. 

Det er forbudt at ryge på alle restauranter, caféer og madboder. Både indendørs og udendørs. Du kan risikere store bøder eller fængselsstraf.

LGBT+ personer bør af hensyn til deres sikkerhed undgå fysiske kærtegn på offentlige steder. Du kan risikere at blive anholdt og straffet eller at blive udsat for chikane og overfald. Udvis forsigtighed ved brug af dating apps. Læs mere om at rejse som LGBT+ person

Størstedelen af befolkningen i Malaysia er muslimer. Du bør som turist være opmærksom på din påklædning, især under ramadanen. Kvinder skal være tildækkede fra skuldre til knæ, når de opholder sig på offentlige steder uden for turistområderne eller i nærheden af religiøse helligdomme, især under ramadanen.

Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk

Særligt om indrejse og ophold

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-malaysisk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Malaysia, hvis Malaysia ikke går med til det.

Hvis du har dansk-malaysisk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Malaysia, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de malaysiske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.

Du skal altid kunne vise gyldigt billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.

Læs mere om pas- og visumregler

Sundhedsforhold

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Malaysia kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.

Akut læge- og ambulanceassistance kan være begrænset. 

Luftkvaliteten i Malaysia er i visse perioder negativt påvirket af naturbrande i regionen. Når det er værst, bør du holde dig inde. Læs mere om luftkvalitetsmålinger.

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Malaysia. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

I Malaysia er du hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Malaysia her.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Malaysia under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Malaysias ambassade i Sverige for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Malaysia.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Malaysia er senest opdateret den 25. oktober 2024 med ændringer i afsnittet "Kontakt". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.

Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.