Filippinerne
Rejsevejledning opdateret: 18.11.2024 Kl. 10:10
Gyldig: 21.11.2024
Vær ekstra forsigtig:
Hele landet undtagen områderne i den orange og den røde bjælke.
Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.
Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Den østlige del af øen Mindanao (provinserne Agusan del Norte, Agusan del Sur, Davao del Norte, Davao del Sur, Bukidnon, Misamis Oriental, Compostela Valley, Davao Oriental, Surigao del Sur og Surigao del Norte undtagen øen Siargao).
Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.
Vi fraråder alle rejser til:
Den vestlige del af Mindanao (provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental og Zamboanga-halvøen). Hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.
Meget høj sikkerhedsrisiko. Hvis du vælger at rejse, bør du søge professionel rådgivning.
Generel anbefaling
Når du rejser til Filippinerne, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror og kidnapning.
Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til den østlige del af øen Mindanao pga. en høj risiko for terror og voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og lokale oprørsgrupper. Det gælder provinserne Agusan del Norte, Agusan del Sur, Davao del Norte, Davao del Sur, Bukidnon, Misamis Oriental, Compostela Valley, Davao Oriental, Surigao del Sur og Surigao del Norte, hvor øen Siargao dog er undtaget. Sikkerhedsrisikoen er så høj, at du bør have helt særlige grunde til at rejse dertil.
Vi fraråder alle rejser til den vestlige del af øen Mindanao pga. en meget høj risiko for terror og voldelige sammenstød mellem sikkerhedsstyrker og lokale oprørsgrupper. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental og Zamboanga-halvøen. Det gælder også hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi. Hvis du vælger at rejse dertil, bør du på forhånd søge professionel rådgivning.
I det sydlige Filippinerne har ambassaden meget begrænset mulighed for at hjælpe dig, hvis du kommer i en nødsituation.
Der er en høj risiko for pirateri for sejlere i filippinske farvande, især i Suluhavet og Celebeshavet samt i Filippinske Hav sydøst for Mindanao.
Hold dig opdateret om situationen i landet før og under rejsen, fx i medierne. Download også Udenrigsministeriets app Rejseklar og tilmeld dig Danskerlisten. Så kan du få besked og nemt komme i kontakt med os, hvis der opstår en alvorlig krise i landet.
Risiko for terror
Terrorister vil kunne forsøge at gennemføre terrorangreb overalt i verden. Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, bl.a. turister. Det kan fx være ved myndighedernes bygninger, turistattraktioner, indkøbscentre, markeder, trafikknudepunkter, hoteller, restauranter, caféer, natklubber og barer. Vær opmærksom på dine omgivelser.
En række militante islamistiske grupper og andre militante oprørsgrupper er aktive i Filippinerne.
Terrorrisikoen er høj i den centrale, sydlige og vestlige del af øen Mindanao. Det gælder provinserne North Cotabato, South Cotabato, Sultan Kudarat, Maguindanao, Sarangani, Lanao del Norte, Lanao del Sur og Misamis Occidental, Zamboanga-halvøen og hele Sulu-øgruppen, herunder Basilan, Jolo og Tawi-Tawi.
I september 2019 eksploderede en bombe ved et marked i Sultan Kudarat, hvor syv mennesker blev såret.
I juni 2019 eksploderede to selvmordsbomber i Indanan, hvor otte mennesker blev dræbt, og flere blev såret.
I januar 2019 eksploderede en granat ved en moske i Zamboanga City, hvor to mennesker blev dræbt, og flere blev såret.
I januar 2019 eksploderede to bomber i en romersk-katolsk katedral i Jolo, hvor 27 mennesker blev dræbt, og flere blev såret.
Læs mere om, hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.
Kriminalitet
Du bør være forsigtig pga. risikoen for kriminalitet. Tyverier, røverier og voldelige overfald sker især i storbyer som fx Manila.
Vær især opmærksom, hvis du kører med offentlig transport.
Du bør undgå at have dyre smykker og andre ting af høj værdi eller mange penge på dig. Du bør i stedet opbevare dem fx i en sikkerhedsboks på hotellet. Det gælder også vigtige dokumenter som fx pas og flybilletter.
I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der er blevet tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og/eller overgreb.
Der er risiko for kidnapning af vesterlændinge overalt i Filippinerne. Det gælder især i den sydlige del af landet: Øerne i Suluhavet og Celebeshavet, fx Palawan, Mindanao og Sulu-øerne, og i det centrale Visayas, fx øerne Siquijor, Dumaguete, Cebu og Bohol. Senest blev et britisk-filippinsk ægtepar kidnappet fra et ferieresort i Zamboanga i oktober 2019. Kidnapninger kan bl.a. ske fra ferieresorts, dykkersteder og lystbåde. Kidnapninger udføres både af militante islamistiske grupper og andre kriminelle grupper og kan koste livet.
Hvis du vælger at rejse til disse områder, bør du holde dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.
Der er en høj risiko for pirateri for sejlere i filippinske farvande, især i Suluhavet og Celebeshavet samt i Filippinske Hav sydøst for Mindanao. For mere info, se Søfartsstyrelsens hjemmeside.
Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller på hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking.
Andre sikkerhedsrisici
Du bør holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. De kan udvikle sig voldeligt. Hvis du deltager i en demonstration, kan du risikere at blive anholdt og deporteret.
Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.
Naturkatastrofer
Der er risiko for tyfoner i Filippinerne i perioden fra juni til december.
Filippinerne rammes jævnligt af jordskælv og vulkanudbrud. Læs mere på hjemmesiden for Philippine Institute of Volcanology and Seismology.
Vær opmærksom på, at naturkatastrofer kan opstå med kort varsel og udvikle sig uforudsigeligt.
Hold dig opdateret om situationen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anbefalinger.
Læs mere om, hvad du kan gøre, hvis du kommer ud for en naturkatastrofe.
Se vejrudsigt.
Transport
Du bør være meget forsigtig i trafikken. Du kan ikke altid regne med, at færdselsreglerne bliver overholdt, og hastigheden kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.
Veje og køretøjer er ofte i dårlig stand.
Du bør undgå kørsel uden for de større byer, når det er mørkt.
I de større byer bør du altid køre med låste døre og oprullede vinduer.
Du bør især være opmærksom, hvis du kører med offentlig transport. Der er risiko for tyveri og røveri i busser i de større byer. Det gælder også i ”jeepneys” fx i Manila og Cebu.
Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer, bestilt enten fra officielle taxaholdepladser, et hotel eller et taxaselskab, eller velkendte kørselstjenester. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede. Du bør heller ikke tage en taxa, hvor der er passagerer med, som du ikke kender. Du kan risikere at blive udsat for røveri og ekspreskidnapning, hvor du bliver tvunget til at hæve penge på dine kreditkort. Det kan også ske, at kidnapperne forlanger en løsesum.
Benyt kun anerkendte selskaber, hvis du rejser med langtursbusser, færger og passagerbåde. Ofte er sikkerheden ikke i orden, og fx redningsudstyr mangler. Der kan ske alvorlige ulykker.
Det kan være risikabelt at rejse med indenrigsfly. Hvis du skal rejse med indenrigsfly i Filippinerne, kan du finde Filippinernes sikkerhedsprofil hos Aviation Safety Network.
Lokale love og sædvaner
Når du rejser i Filippinerne, er du underlagt filippinsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere.
Behandlingen af din sag ved domstolene kan være langtrukken og bureaukratisk. Du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort.
Forholdene i fængslerne kan være meget vanskelige.
Besiddelse af alle former for narkotika, selv i meget små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt, da den filippinske regering fører det, som den selv betegner en 'krig mod narko’. Mange har mistet livet i forbindelse med politiets aktioner.
Det er forbudt at drikke alkohol på offentlige steder.
Rygning er er kun tilladt på offentlige steder, hvis det er markeret med skilte.
Filippinerne er generelt et tolerant land for LGBT+ rejsende. Homoseksualitet er ikke ulovligt.
Du kan ikke være sikker på, at det er muligt at veksle danske kontanter. Læs mere på nationalbanken.dk.
Særligt om indrejse og ophold
Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med bopæl i Danmark.
Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Filippinerne, hvis Filippinerne ikke går med til det.
Hvis du har dansk-filippinsk dobbelt statsborgerskab og gerne vil rejse til Filippinerne, skal du på forhånd nøje overveje, om der er forhold i relation til de filippinske myndigheder, der gør, at du ikke bør rejse. Det kan fx være ikke-afsonede straffedomme, værnepligt, der ikke er aftjent, eller stempler i pas.
Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med en dansk ambassade eller et dansk konsulat, hvis du selv ønsker det. Bed om, at den danske ambassade eller det nærmeste danske konsulat bliver informeret straks.
Du skal altid kunne vise gyldig billed-ID. Du bør altid have en kopi af dit pas på dig og have dit pas opbevaret et sikkert sted.
Læs mere om pas- og visumregler.
Sundhedsforhold
Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.
Læs om, hvordan du får din medicin med på rejsen.
Offentlige hospitaler og lægehjælp i Filippinerne kan være af ringe standard især uden for de store byer. Der findes gode privathospitaler i større byer.
Rejseforsikring
Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Filippinerne. Du bør sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer.
Læs mere om rejseforsikringer.
Danskere i Filippinerne er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort.
Kontakt
Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade og til danske konsulater i Filippinerne.
Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.
Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten. Den giver nem adgang til bl.a. kontaktoplysninger, og du kan modtage information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Filippinerne under din rejse.
Mere information
Før du rejser, kan du evt. kontakte Filippinernes Ambassade i København for yderligere information.
Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.
Dato for seneste opdatering
Rejsevejledningen for Filippinerne er senest opdateret den 18. november 2024 med ændringer i afsnittene "Risiko for terror", "Kriminalitet", "Naturkatastrofer" og "Særligt om indrejse og ophold". Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.