Gå til indhold

Israel

Rejsevejledning opdateret: 27.04.2023 Kl. 12:39

Gyldig: 04.06.2023

Vær ekstra forsigtig:
Hele landet undtagen området i den orange bjælke.

Vær til enhver tid opmærksom på din personlige sikkerhed og hold dig opdateret om udviklingen via de lokale myndigheder, nyhedsmedierne og dit rejsebureau.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til:
Grænseområdet til Gazastriben.

Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt.

COVID-19 indrejseregler

Du bør læse om indrejseregler i Israel på ambassaden i Tel Avivs hjemmeside under 'rejserestriktioner'.

Generel anbefaling

Når du rejser til Israel, bør du til enhver tid være opmærksom på din personlige sikkerhed pga. risikoen for terror.

Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til grænseområdet til Gazastriben pga. risikoen for raketangreb. Sikkerhedsrisiciene er så alvorlige, at du bør have helt særlige grunde til at besøge området.

Rejser i en tid med COVID-19

Udenrigsministeriet farver rejsevejledningerne efter om det er sikkert at rejse ift. konflikt, uro, kriminalitet, terror mv., og ikke efter COVID-19 smittesituationen.

Du skal være opmærksom på, at der er risiko for smitte med COVID-19 i hele verden.

Du bør læse om indrejseregler, karantæne- og testkrav hos den danske ambassade i Tel Aviv under ’rejserestriktioner’.

Undersøg om din rejseforsikring dækker COVID-19 relaterede udgifter inden du rejser.

Risiko for terror

Der er en middel risiko for terrorangreb i Israel.

Dog har udenlandske turister ikke hidtil været direkte mål for terror.

Der har fundet flere angreb sted med anvendelse af bl.a. skydevåben og såkaldt "car ramming", herunder også i Tel Aviv og andre steder, hvor der normalt færdes mange turister. Se rejsevejledningen for Palæstina for information om terrorrisiko i Palæstina, herunder Østjerusalem. 

På offentlige steder, hvor der er mange mennesker, har myndighederne gjort en indsats for at øge sikkerheden. Ifølge myndighederne har de afværget et antal planlagte terrorangreb.

Angreb vil kunne ske uden varsel på steder, der bliver besøgt af mange mennesker, fx i busser og tog, ved stoppesteder, togstationer, på markeder, caféer, barer og restauranter. Det gælder bl.a. i Jerusalem, Tel Aviv og andre større byer.

Læs mere om hvordan du bør forholde dig, hvis du rejser til lande med terrorrisiko.

Information fra det israelske politi.

Kriminalitet

Den generelle risiko for kriminalitet i Israel er forholdsvis lav, men tyverier sker.

I nattelivet bør du selv købe dine mad- og drikkevarer og altid holde dem under opsyn. Der er risiko for, at der bliver tilsat bedøvende stoffer. Du kan blive udsat for tyveri og overgreb.

Hvis du benytter wifi fra åbne netværk, fx i lufthavne, på caféer eller hoteller, kan du risikere at blive udsat for hacking. Læs mere om IT-sikkerhed på rejsen.

Andre sikkerhedsrisici

Demonstrationer, uroligheder og væbnede sammenstød mellem palæstinensere og israelske sikkerhedsstyrker kan opstå med kort varsel. Det gælder især under de jødiske og muslimske højtider og efter fredagsbønnen.

Du bør altid holde dig på afstand af opløb og demonstrationer. Vær opmærksom på steder, hvor der er mange mennesker. Situationen kan hurtigt ændre sig og udvikle sig voldeligt. Forlad stedet, hvis der er optakt til uro. 

Vær meget forsigtig, hvis du rejser i grænseområderne til Egypten, Libanon og Syrien. Sikkerhedssituationen er ustabil. 

De senere år har Israel oplevet raketangreb fra særligt Gazastriben. Disse angreb er typisk begrænset til områderne nær Gazastriben, men kan også ramme større byer som fx Tel Aviv og Jerusalem. Der er også blevet affyret raketter fra Libanon og Syrien ind i det nordlige Israel. Det israelske forsvar er i stand til at nedskyde langt størstedelen af de raketter, der har retning mod steder med mange mennesker, fx beboelsesområder. Angrebene kommer typisk i større bølger, og de har i visse tilfælde forårsaget døde og sårede. Vær opmærksom på, hvor nærmeste beskyttelsesrum er placeret. 

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret om den aktuelle sikkerhedssituation via de lokale myndigheder (fx den israelske beredskabsstyrelse), nyhedsmedierne (fx Times of Israel) og dit rejsebureau. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger, fx i tilfælde af luftalarm.

Naturkatastrofer

I vinterperioden november – marts kan der ske oversvømmelser og jordskred især i Judean Hills og Negev ørkenen. Stormflod kan opstå med kort varsel. Efter kraftige regnskyl bør du være forsigtig med at færdes i Negev ørkenen og ved Det Døde Hav.

Der kan opstå skovbrande og sandstorme i de varme måneder.

Der er risiko for jordskælv i Israel.

Du bør holde dig opdateret via de lokale myndigheder, medierne og dit rejsebureau. Du bør altid følge myndighedernes anvisninger.

Læs mere om risikoen for naturkatastrofer.

Vejrudsigt findes på hjemmesiden for Israels Meteorologiske Institut.

Find evt. mere information på hjemmesiden for det israelske politi.

Transport

Du bør være forsigtig i trafikken, især i de store byer, hvor trafikken er meget tæt, og farten kan være høj. Der sker mange alvorlige ulykker.

Undgå kørsel i ultraortodokse jødiske områder under sabbatten (fra solnedgang fredag til solnedgang lørdag). Der er risiko for stenkast.

Checkpoints kan opstå eller lukke uden varsel over alt i Israel. Følg altid myndighedernes anbefalinger.

Vi anbefaler, at du kun kører med autoriserede taxaer. Du bør ikke tage imod tilbud om at køre med fremmede.

Lokale love og sædvaner

Når du rejser i Israel, er du underlagt israelsk lovgivning. Regler og procedurer kan afvige meget fra de danske. Straffene kan fx være højere, og du kan risikere, at du ikke må rejse ud af landet, før sagen er afgjort, og straffen er afsonet.

Forholdene i fængslerne kan være vanskelige.

Besiddelse af alle former for narkotika, selv i små mængder, er strengt forbudt og straffes hårdt.

Du bør undgå at tage billeder af sikkerhedsinstallationer og af militær- og politifolk. Vær forsigtig hvis du vil tage billeder af mennesker i muslimske og jødisk ortodokse områder.

Du bør klæde dig konservativt og i overensstemmelse med lokale normer, når du besøger religiøse helligdomme eller religiøse områder, fx ultraortodokse bydele.

Særligt om indrejse og ophold

Se afsnittet Generel anbefaling for COVID-19 relaterede forhold.

Danmark hjælper danske statsborgere og andre personer med fast ophold i Danmark.

Hvis du har dansk-israelsk dobbelt statsborgerskab, siger folkeretten, at du som udgangspunkt ikke kan få dansk beskyttelse (konsulær bistand) over for Israel, hvis Israel ikke går med til det. 

Hvis du vil rejse til Israel, skal du på forhånd nøje overveje, om du på grund af forhold i relation til de israelske myndigheder ikke bør rejse. Det kan være, at du har eller har haft kontakt til eller på anden måde kan sættes i forbindelse med personer eller grupper, som de israelske myndigheder anser for at være kriminelle eller terrorister. Hvis du er dansk-israelsk dobbelt statsborger eller dansk statsborger med palæstinensisk oprindelse, kan det også være ikke-afsonede straffedomme eller værnepligt, der ikke er aftjent.

Hvis du i dit pas har stempler fra lande, som ikke har diplomatisk forbindelse med Israel, kan det også være vanskeligt at rejse ind og ud af Israel.
Du kan også blive nægtet indrejse i Israel, hvis du fx støtter eller tidligere har støttet en boykot af Israel offentligt, eller hvis du støtter organisationer, der ønsker en boykot.

Hvis du har dansk-israelsk dobbelt statsborgerskab eller dansk-palæstinensisk dobbelt statsborgerskab vil du blive betragtet som israelsk eller palæstinensisk statsborger af de israelske myndigheder. Det betyder, at du skal kunne fremvise et gyldigt israelsk eller palæstinensisk pas eller andet rejsedokument, både når du rejser ind og ud af Israel.

Danske statsborgere af palæstinensisk oprindelse, som er registreret hos de palæstinensiske myndigheder og derfor har et palæstinensisk rejsedokument eller et palæstinensisk ID-nummer, får normalt ikke lov til at rejse ind og ud via Ben Gurion-lufthavnen. Dette gælder også, hvis du forsøger at rejse ind i Israel på et dansk pas eller rejsedokument. Du bør i stedet rejse over Allenby-overgangen fra Jordan. Vedr. indrejse til Palæstina kan du læse mere her

Hvis du bliver anholdt, har du som dansk statsborger krav på at komme i kontakt med den danske ambassade, hvis du selv ønsker det. Bed om, at den danske ambassade bliver informeret straks.

Du bør altid kunne vise gyldigt billed-ID. Hav altid dit pas eller en kopi af dit pas på dig og hav en kopi opbevaret et sikkert sted.

Ved indrejse til Israel får du et indrejsekort med gyldighed for visum. Indrejsekortet erstatter et indrejsestempel i passet og skal vises ved udrejse fra Israel. Indrejsekortet skal også vises sammen med dit pas eller en kopi af dit pas ved checkpoints. Du bør altid følge anbefalinger fra myndighederne, især når du passerer israelske checkpoints.

Læs mere om pas- og visumregler.

Sundhedsforhold

Se desuden afsnittet Generel anbefaling.

Du kan læse mere om coronavirus/COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut. Du bør altid følge Sundhedsstyrelsens råd til forebyggelse af smittespredning.

Du kan finde generel information om sundheds- og sygdomsforhold hos Statens Serum Institut eller Sundhedsstyrelsen. Du kan også spørge din praktiserende læge og på vaccinationsklinikker.

Læs om hvordan du får din medicin med på rejsen.

Offentlige hospitaler og lægehjælp i Israel er generelt af god standard. Der findes også gode privathospitaler i større byer. 

Rejseforsikring

Vi opfordrer dig til at tegne en privat rejseforsikring, før du rejser til Israel. Du bør særligt i en tid med COVID-19 sikre dig, at rejseforsikringen dækker dine behov. En rejseforsikring dækker ikke nødvendigvis alle udgifter eller i alle situationer. 

Læs mere om rejseforsikringer.

Danskere i Israel er hverken dækket af det gule sundhedskort eller det blå EU-sygesikringskort. 

Kontakt

Du kan finde kontaktoplysninger til den danske ambassade i Israel.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7, hvis du har spørgsmål eller er kommet i en nødsituation i udlandet.

Du kan også downloade vores gratis app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der opstår en krise eller lignende i Israel under din rejse.

Mere information

Før du rejser, kan du evt. kontakte Israels ambassade i Danmark for yderligere information.

Læs rejsevejledninger fra andre landes udenrigsministerier.

Ved rejser til Vestbredden og Gaza: Læs Udenrigsministeriets rejsevejledning for Palæstina.

Du kan finde en Dansk Sømands- og Udlandskirke i Israel.

Dato for seneste opdatering

Rejsevejledningen for Israel er senest opdateret den 27. april 2023 med redaktionelle ændringer. Der er ikke foretaget ændringer i sikkerhedsniveauet.Hvor du rejser hen, er din egen beslutning og dit eget ansvar. Udenrigsministeriet kan ikke holdes ansvarlig for oplysningerne i rejsevejledningerne.